Milieu

Uiteraard bent u bij Van der Meulen Engineering op het goede adres voor wat duurzaam bouwen betreft. Indien gewenst kunnen en willen wij in ons ontwerp graag materialen toepassen die het minst schadelijk zijn voor het milieu. Niet alleen het product zelf wordt beschouwd, maar ook het bijbehorende productieproces en de daarbij gebruikte energie worden onder de loep genomen. Tenslotte speelt de mate van recyclebaarheid een belangrijke rol.

Wij kunnen ook haalbaarheidsonderzoeken inzake milieubewuste investeringen uitvoeren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen, windmolens en dergelijke. Een onderdeel van deze onderzoeken is het geven van een indicatie van de terugverdientijd.

Energie-label

EPA label

Van der Meulen Engineering is zeer begaan op het vlak van duurzaam bouwen. De druk vanuit de overheid en de bewustwording binnen de maatschappij op het gebied van duurzaamheid worden steeds groter. Factoren van belang zijn daarbij de dreigende tekorten van grondstoffen op de wereld, en daaruit voortvloeiend het recyclen van materialen.

Mede daarom kunnen wij u via onze partners een degelijk EPA-advies afgeven aan nieuwe woningen, maar uiteraard ook aan bestaande woningen.

Wat is een Energie Prestatie Advies?

Een Energie Prestatie Advies (EPA) is een maatwerkadvies voor eigenaren en huurders van bestaande woningen om energie te besparen. Er wordt gekeken naar de isolatie, verwarming en ventilatie in uw woning. U krijgt een overzicht van waar u energie kunt besparen, hoeveel u daarvoor moet investeren en op welke termijn u de investering kunt terugverdienen. Een maatregel die geadviseerd wordt in het EPA kan ook het wooncomfort verhogen. Door isolatiemaatregelen zoals dubbelglas of spouwisolatie heeft u minder last van lawaai op straat. Ook kan bijvoorbeeld de tocht in huis er door afnemen. Het is verstandig om voor een verbouwing, klus of reparatie een EPA te laten uitvoeren.